PROMO! Transport GRATUIT pentru comenzile plasate in luna Aprilie cu livrare la domiciliu.  

icon Imbatranirea pielii si ultravioletele

Imbatranirea pielii si ultravioletele
 
             Imbatranirea pielii reprezinta un proces continuu in care apar modificari atat in ceea ce priveste aspectul cat si functia acesteia. Probabil ati observat cat de diferit poate sa arate pielea a doua persoane de aceeasi varsta. Cauza este, fara indoiala, starea de imbatranire a pielii fiecaruia. Aceasta poate fi accelerata de diferiti factori precum bronzatul excesiv, fumatul, o dieta nesantoasa, lipsa somnului. Se disting doua tipuri de imbatranire a pielii: imbatranirea cronologica si fotoimbatranirea.
             Imbatranirea cronologica
             Reprezinta primul tip de imbatranire. Se datoreaza trecerii timpului, efectele vizibile incepand sa apara in jurul varstei de 25-30 ani. Acest aspect este oarecum inevitabil, singurul lucru pe care il putem face in privinta acestuia (exceptand aplicarea toxinei botulinice) fiind stilul de viata si o rutina zilnica de ingrijire, bazata pe produse potrivite tipului nostru de piele si al varstei, hidratarea precum si exfolierea. Noua ne place gama coreeana ALL NATURAL.             
              Odata cu inaintarea in varsta, epiderma devine mai subtire, rezultand o crestere a fragilitatii pielii, aceasta devenind mult mai sensibila. In plus, ciclul de reinnoire a epidermei incetineste, iar procesul natural de peeling devine mai putin eficient, iar vindecarea ranilor mai lenta. Produsele Barr ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si protejeaza bariera naturala a acesteia.
                Fotoimbatranirea          
                Stim deja ca trebuie sa folosim protectie solara pe tot parcursul anului, indiferent de vreme. Este cel mai bun tratament anti-imbatranire. Asa vom reusi sa evitam aparitia petelor si a ridurilor provocate de fotoimbatranire.
                      Cu toate acestea, multi dintre noi vom incepe sa folosim protectia solara abia odata cu aparitia primelor raze de soare, asa ca acesta este un bun moment pentru a vorbi despre protectia solara.
                     In primul rand trebuie sa stim ca UVA si UVB nu sunt la fel. Radiatiile UVB provoaca arsuri solare si cancer de piele, in timp ce radiatiile UVA sunt responsabile de fotoimbatranire: pete, riduri, pierderea elasticitatii. PA este formatul asiatic pentru protectia UVA. Spre exemplu PA ++++ protejeaza mai mult decat PA +, asa cum SPF 50 protejeaza mai mult decat SPF 10.
                     Cantiatatea necesara de produs pe care sa o aplicati pe fata si pe gat pentru a va proteja cu factorul declarat este cantitatea care ar incapea intr-o lingurita si trebuie reinnoita la fiecare 2-4 ore in functie de produs. Exista doua tipuri fundamentale de protectie solara: filtre chimice sau organice si filtre fizice sau minerale.

                   
Filtrele chimice sau organice sunt denumite astfel pentru ca se bazeaza pe chimia organica. Acestea sunt capabile sa absoarba radiatiile ultraviolete si sa le emita sub forma de caldura, modificandu-i structura in proces. Aceasta caldura va fi imperceptibila, asa ca nu trebuie sa va faceti griji. Avantajul lor este ca pot fi utilizate pentru a formula produse usoare, cremoase, care nu lasa film albicios pe piele. Dezavantajul ar fi ca anumite persoane cu tipuri de piele mai sensibila pot dezvolta alergii sau iritatii impotriva filtrelor chimice.
                   Filtrele fizice sau minerale. Acestea sunt filtre anorganice, deoarece nu contin atomi de carbon, dar sunt denumite in mod obisnuit fizice sau minerale. Spre deosebire de majoritatea filtrelor chimice, filtrele fizice nu isi modifica structura in procesul de absortie, iar capacitatea lor de a penetra startul cornos al pielii este din ce in ce mai mica. Din aceast motiv, filtrele fizice prezinta un risc ma mic de a provoca alergii sau iritatii. Acestea creaza un film pe suprafata pielii care are capacitatea de a absorbi radiatiile, dar si de a le imprastia si reflecta intr-un procent mic. Dezavantajul este acela ca produsele formulate exclusiv cu filtre minerale pot lasa acel film alb pe piele.
                    Exista si produse care combina ambele tipuri de filtre solare. Indiferent ce alegeti, verificati lista ingredientelor de fiecare data. Noi va recomandam cu incredere produsele de la Suntique


Sfat: pentru o protectie anti-imbatranire mai puternica, incercati sa uitilizati un ser antioxdant in rutina zilnica (de exemplu, cu vitamina C sau niacinamida). Acestea combat agresiunile externe pe care protectia solara nu le filtreaza. Noua ne place Serul pentru fata cu vitamine Jumiso All Day Vitamin 30ml, Ser illuminator Barr Super Balance Brightening Ampoule 30ml si Ser pentru ten Sioris Bright The Light Serum 35 ml. Voi pe care il alegeti?
 
Categorii

Suport clienti L - V intre orele 9 - 14

0750453323 contact@forus.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!